Techniek

Meetapparatuur

Een goede en stabiele waterkwaliteit is essentieel als we het hebben over wateradditieven. Maar wanneer hebben we een goede waterkwaliteit en wanneer moeten we handelen om een ​​goede waterkwaliteit te behouden? Om de waterkwaliteit ter plekke goed te kunnen beoordelen heeft Kanters de Aqua Analyzer Pro ontwikkeld. Met deze toolkit is eenvoudig te bepalen of de waterkwaliteit aan de normen voldoet. Maar voordat we uitleggen hoe de kit werkt, is het belangrijk om in het water te kijken.

Aqua Analyser Pro

Voor drinkwater voor vee zijn er twee belangrijke punten die belangrijk zijn. Dit zijn kwaliteit en beschikbaarheid. Afhankelijk van de uitkomst van deze 2 factoren kunnen we beoordelen of de watervoorziening voldoende is voor de veehouderij. Belangrijke factoren die van invloed zijn op de waterkwaliteit zijn:

– De bron van de watervoorziening;
– de aanleg van het drinkwatersysteem;
– de chemische samenstelling;
– de biologische inhoud;
– waterdruk en waterstroom;
– de wijze van gebruik van drinkwateradditieven;
– reiniging en conditionering van drinkwatersystemen.

Behaal maximaal resultaat uit drinkwateradditieven

Als de kwaliteit van het water onvoldoende is, kan het water een wisselwerking hebben met drinkwateradditieven (medicijnen en zuurmakers). Hierdoor zullen deze producten minder effectief zijn en/of vervuiling en/of bezinksel veroorzaken. Tegelijkertijd zorgt een vervuilde leiding voor aanhechting van micro-organismen, wat resulteert in een hoger risico op spijsverteringsstoornissen. Ook kan het water een smaakafwijking krijgen wat vaak leidt tot een lagere wateropname wat resulteert in verminderde voeropname, verslechterde immuniteit en minder groei. Daarom zorgt een slechte waterkwaliteit voor verminderde technische resultaten en lagere financiële opbrengsten.

Een schoon drinkwatersysteem is de basis

Naast de reeds besproken effecten zien we ook verstoppingen door kalk-, ijzer- en mangaanafzettingen. Dit leidt tot drukverlies, slijtage en abnormale opbrengst. Natuurlijk moet het systeem ook voldoen aan de eisen van het dier. Het is belangrijk dat tijdens de piekinname de waterstroom voldoende is, maar tegelijkertijd wil je geen bederf door lekkende nippels of een te hoge waterdruk. Houd er dus rekening mee dat veel omstandigheden invloed hebben op het waterverbruik van de veestapel.

Gratis persoonlijk advies of meer weten over onze producten?

Neem contact met ons op

Form 6 Contact - Heb je een vraag?

"*" geeft vereiste velden aan

Achternaam*
Ik heb:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.