Rundvee

Verhoog de prestatie van je koeien met Nutriforte

Tijdens de startfase van de melkcyclus vragen we veel van een melkkoe. Naast het produceren van melk bereidt de koe zich voor op de volgende drachtperiode. Omdat een koe tijdens deze en andere veeleisende periodes wel wat extra’s kan gebruiken, heeft Kanters een reeks producten ontwikkeld. Je ontdekt ze hier.

Kanters, nutriforte, koeien
Uitdaging

Voeropname is een uitdaging tijdens de transitieperiode

Waar veel producten worden ingezet om energie te corrigeren is onze filosofie gebaseerd op het verhogen van de droge stofopname in de transitieperiode. Want uiteindelijk gaan koeien niet beter produceren door een paar honderd VEM per dag, maar wel door een hogere voeropname. Hierdoor zal de energievoorziening uit ruwvoer beter in balans komen, waardoor ze makkelijker produceren, hogere gehaltes realiseren en vruchtbaarder worden.

Hoe herken je het

Hoe herken je voeropnameproblemen in de stal?

Prestaties van je veestapel zijn direct gerelateerd aan de droogstand en de opstartfase. Problemen leiden tot een lagere ruwvoeropname. Hierdoor kunnen ze niet aan hun energie- en eiwitbehoeften voldoen. Om dit energietekort op te vullen beginnen deze dieren lichaamsreserves te verbranden, waardoor ze in een negatieve energiebalans verzinken. Dit leidt tot onvoldoende prestaties van je veestapel, wat resulteert in een verslechterde gezondheid en slechtere technische resultaten.

Oorzaak/gevolg

Een koe verbruikt veel energie tijdens de transitieperiode

Tijdens de transitieperiode verbruikt een koe meer energie dan dat ze binnenkrijgt. Afkalven en de start van de lactatie kosten veel energie. Twee derde van de koeien heeft moeite om genoeg voer binnen te krijgen. Als ze niet genoeg opnemen belanden koeien in een negatieve energiespiraal. 

Dat zorgt voor een slechte melkgift, slechte vruchtbaarheid en een verhoogde kans om andere ziektes te krijgen. De gevolgen voor de melkproductie kunnen aanzienlijk zijn. Dit ga je voelen in de portemonnee. Een goede voeropname is dus essentieel om deze problemen voor te blijven.

Oplossing

Nutriforte geeft koeien energie tijdens de transitieperiode

Tijdens de transitieperiode heeft een koe extra mineralen, spoorelementen, vitamines en energie nodig. Bij Kanters vind je daarom Nutriforte: supplementen met vitamines, energie, spoorelementen en extra mineralen aangevuld met organische zuren. Deze complete mix zorgt ervoor dat koeien extra energie binnenkrijgen via het voer zodat ze tijdens de transitieperiode voldoende energie hebben. Dit is ook de oplossing voor antibioticareductie.

Kanters, nutriforte, koeien, nutripreserve

Referenties

"Dankzij Aqua-clean van Kanters geef ik mijn dieren Hygiënisch schoon water. Hierdoor stijgt de wateropnamen wat de diergezondheid bevordert”
Klaas Timmer
Vleeskuikenhouder (110.000 vleeskuikens) te Meerkerk

Oplossingen op maat voor jou als rundveehouder

We komen graag langs om samen met jou te bepalen welke producten en techniek voor jouw dieren de oplossing zijn. Voor elke diersoort, leeftijd en stalomgeving heeft Kanters een geschikte oplossing. Meer informatie of direct een afspraak maken?
Producten voor jouw uitdagingen

De oplossing voor een goede prestatie

Bij Kanters vind je voor iedere diersoort en stalomgeving producten om de gezondheid van je dieren te bevorderen. Klik hieronder voor meer informatie over de producten en download onze onderzoeksverslagen voor meer achtergrondinformatie over de inzet en werking.