Varkens

Zinkchelaten zorgen voor een goede darmgezondheid bij varkens

Een optimale darmgezondheid is cruciaal om voedingsstoffen zo efficiënt mogelijk te benutten. Een goede darmgezondheid is een samenspel tussen een gezonde darmwand, de darmflora en het aanbod van nutriënten. Zinkchelaten zorgen voor een goede darmgezondheid bij varkens. Help de darmgezondheid in balans te houden en verhoog daarmee ook nog eens het rendement van je bedrijf.

varkens, kanters, drinkwater, water
Uitdaging

Een goede darmgezondheid is belangrijk voor gezonde varkens

De hedendaagse varkenshouderij vraagt het uiterste van de dieren. Een optimale darmgezondheid is cruciaal om de dieren te laten presteren. Door de hoge bezetting in de stallen en daardoor de hoge infectiedruk, kunnen kleine verstoringen grote gevolgen hebben. 

Hierbij valt te denken aan voer omschakelingen, veranderingen in voersamenstelling, vaccinaties en virale, bacteriële of parasitaire infecties. Inzet van de producten van Kanters helpt het gebruik van antibiotica te verminderen.

Hoe herken je het

Hoe herken je darmproblemen in de stal?

Als je een ronde door de stal loopt, herken je gemakkelijk of er darmproblemen zijn. Speendiarree, bloeddiarree, slome varkens. Allemaal problemen die veroorzaakt worden door ziektes als Salmonella, E.coli, Streptococcen en PIA. Deze ziektes zorgen voor ontstekingen in de darmen waardoor bacteriën in de bloedbaan komen en de varkens ziek worden. Een goede controleronde door de stal is essentieel om op tijd zieke varkens te herkennen.

Oorzaak/gevolg

Bacteriën zorgen voor darmontstekingen

Een hoge bezetting zorgt voor een hoge ziektedruk. Dit heeft invloed op de gezondheid van varkens. Een slechte darmgezondheid zorgt ervoor dat bacteriën het lichaam binnen kunnen komen via de bloedbaan. Via de mest verspreiden bacteriën zich door de stal en maken hiermee ook de andere dieren ziek.

De bacteriën in de bloedbaan zorgen voor zwakke dieren, diarree en uiteindelijk tot uitval. De darmen willen namelijk zo snel mogelijk van de bacteriën af en het lichaam ruimt dit op door diarree. Dit kan snel zorgen voor uitdroging bij de varkens, een snelle verspreiding van de ziekte en tot een hoge uitval.

Oplossing

Intesti-Forte draagt bij aan gezonde darmen

Zinkchelaten in Intesti-Forte zijn de oplossing voor een goede darmgezondheid. 

Kanters heeft een drinkwatersupplement ontwikkeld met zinkchelaten aangevuld met organische zuren. Deze zinkchelaten zorgen voor een goede darmgezondheid en zijn betrokken bij veel processen in het lichaam. Hierdoor worden alle voedingsstoffen goed opgenomen en blijven de varkens gezond. Dit is de oplossing voor antibioticareductie.

Referenties

"Wij zouden Kanters aanraden aan collega boeren omdat de samenwerking ons heel goed is bevallen. Kanters is betrokken bij de dingen die gebeuren in de stal en komen regelmatig kijken of dat alles nog klopt, zoals de pH en de gezondheid van de biggen en of de Intesti-forte nog werkt"
Luc Cornelissen, kanters, drinkwater, varkens
Luc Cornelissen
Varkenshouder (4000 zeugen)
"Ik speen gelukkige biggen van de zeug omdat ik ze iedere dag Intesti-forte in hun papje geef.
Grolder Sp. z o.o.
Varkenshouder (PL)

Oplossingen op maat voor jou als varkenshouder

We komen graag langs om samen met jou te bepalen hoe je de darmgezondheid kunt ondersteunen en welke producten van Kanters jij kunt gebruiken om dit probleem op te lossen. Meer informatie of direct een afspraak maken?
Producten voor jouw uitdagingen​

De oplossing voor een goede darmgezondheid

Kanters heeft voor iedere diersoort en stal omgeving producten ontwikkelt om de gezondheid van uw dieren te bevorderen. Klik hieronder voor meer informatie over de producten en download onze onderzoeksverslagen voor meer achtergrondinformatie over de inzet en werking.