Varkens

Verhoog de prestaties van je zeugen

Als varkenshouder investeer je veel middelen om je resultaten te optimaliseren. Omdat we bijvoorbeeld tijdens de periode in de kraamstal veel vragen van zeugen, kunnen ze op dat moment wel iets extra’s gebruiken. Naast het grootbrengen van de biggen dient de zeug zich namelijk voor te bereiden op de volgende drachtperiode. Bij Kanters vind je producten die je op dit soort specifieke momenten in kunt zetten, om optimale resultaten en goede prestaties te behalen.

varkens, kanters, drinkwater, water
Uitdaging

Ieder varken kan wel wat extra’s gebruiken

Tijdens de lactatieperiode is het belangrijk dat het gewichtsverlies van de zeug zo laag mogelijk blijft. Een betere ‘Body Condition Score’ zorgt namelijk voor een hoger aantal geboren biggen in de volgende worp. Gewichtsverlies kun je tegengaan door goed beschikbare nutriënten via het drinkwater te verstrekken. Ook worden in de laatste week voor het spenen de follikels ontwikkeld. Als je extra energie aanbiedt, stimuleer je deze ontwikkeling.

Hoe herken je het

Hoe herken je vruchtbaarheidsproblemen in de stal?

Als je een ronde door de kraamstal loopt, herken je problemen gemakkelijk. Zeugen die niet op willen staan, minder vreten of biggen die slap zijn omdat ze te weinig melk krijgen. Allemaal problemen die veroorzaakt worden door een negatieve energiebalans. De biggen vragen veel energie van een zeug en als de zeug dit niet via het voer binnenkrijgt, belandt ze in een negatieve spiraal.

Oorzaak/gevolg

Een zeug verbruikt veel energie tijdens de kraamperiod

Tijdens de kraamperiode verbruikt een zeug meer energie dan dat ze binnenkrijgt. Grote tomen vragen steeds meer van een zeug; een goede moeder wil al haar biggen voorzien van genoeg melk. Hierdoor verliest ze kilo’s. Een zieke zeug kan geen goede eicellen produceren voor de volgende dracht.

De slechte eicellen die in de periode na spenen gevormd worden kunnen nooit voor een goede toom biggen zorgen in de periode van dracht. Zorg er dus voor dat de zeugen in goede conditie zijn tijdens de kraamperiode en ook tijdens de gustperiode. Alleen dan kan een zeug gezonde biggen werpen.

Oplossing

Pro-Mac geeft de zeug energie in kritische periodes

Tijdens de kritische periodes heeft een varken extra mineralen, spoorelementen, vitamines en energie nodig. Bij Kanters vind je daarom een drinkwatersupplementen met vitamines, energie, spoorelementen en extra mineralen, aangevuld met organische zuren. Deze complete mix zorgt ervoor dat zeugen extra energie binnenkrijgen via het drinkwater, zodat ze tijdens de kraamperiode en de gustperiode hun biggen goed kunnen verzorgen. Dit is daarmee ook de oplossing voor antibioticareductie.

varkens, kanters, drinkwater, water

Referenties

"Dankzij Aqua-clean van Kanters geef ik mijn dieren Hygiënisch schoon water. Hierdoor stijgt de wateropnamen wat de diergezondheid bevordert”
Klaas Timmer
Vleeskuikenhouder (110.000 vleeskuikens) te Meerkerk

Oplossingen op maat voor jou als varkenshouder

We komen graag langs om samen met jou te bepalen hoe je de vruchtbaarheid kunt verbeteren en welke producten van Kanters jij kunt gebruiken om dit probleem op te lossen. Meer informatie of direct een afspraak maken?
Producten voor jouw uitdagingen

De oplossing voor goede prestaties van je varkens

Bij Kanters vind je voor iedere diersoort en stalomgeving producten om de gezondheid van je dieren te bevorderen. Klik hieronder voor meer informatie over Pro-Mac, Nutriforte Vivace en Nutriforte Ca/P en download onze onderzoeksverslagen voor meer achtergrondinformatie over de inzet en werking.

Vitamine oplossingen van Kanters

Producten voor jouw uitdagingen

Onze vitamine oplossingen voor goede diergezondheid en welzijn

Bij Kanters vind je voor iedere diersoort en stalomgeving producten om de gezondheid van je dieren te bevorderen. Klik hieronder voor meer informatie over onze producten en download onze onderzoeksverslagen voor meer achtergrondinformatie over de inzet en werking.