Optimus®

Doseermodule

Optimus® is de ideale oplossing voor het automatisch toedienen van vloeibare voedingssupplementen en reinigingsmiddelen aan het drinkwater in de (intensieve) veehouderij. Optimus® biedt de mogelijkheid om snel te schakelen wanneer dieren in een stress-situatie belanden of wanneer de gezondheid van dieren ter discussie staat.

Constante dosering

Door een hogere wateropname van dieren in de stal, na bijvoorbeeld een voerbeurt of door ontwerpfouten in het drinkwatersysteem, kan de leidingdruk sterk variëren. Een reguliere doseermodule zal daardoor significant afwijken in zijn dosering. Door het gebruik van een drukhoudventiel geeft de Optimus® een constante afgifte van vloeistof, ongeacht de werkdruk.

Betrouwbaar, ook bij zeer lage wateropname

Een veel voorkomend probleem bij een lage wateropname in de stal, bijvoorbeeld bij jonge dieren, is dat reguliere doseerapparatuur niet of onjuist doseert. Een belangrijk aandachtspunt is de nauwkeurigheid van de watermeter. De Optimus® is daarom uitgerust met een volumetrische watermeter die al start bij een wateropname van 1 liter per uur.

Eenvoudige alleskunner

De Optimus ® is ondanks zijn uiterste betrouwbaarheid en universele inzetbaarheid zeer eenvoudig in gebruik. Onze exclusieve software, welke specifiek is ontwikkeld voor de intensieve veehouderij, maakt het mogelijk om makkelijk te wisselen tussen verschillende doseringen. Ideaal wanneer verschillende soorten producten worden gebruikt die een ander doseerbereik vereisen. Tevens is er een uitgangssignaal van de watermeter beschikbaar, waardoor de aanschaf van een extra watermeter om de drinkwateropname van de dieren te registreren overbodig is. Verder bestaat de mogelijkheid om een niveaumelder aan te sluiten en de pomp extern te starten.

Snelle start en automatisch ontluchten

De Optimus ® is voorzien van een automatische én handmatige ontluchting. De handmatige ontluchting, in combinatie met de prime-functie, maakt het in gebruik nemen van een nieuwe voorraad drinkwatertoevoegingen zeer eenvoudig. De automatische ontluchting zorgt ervoor dat ook gasvormende producten zoals Aqua-clean ® zonder problemen worden gedoseerd.

Klaar voor de toekomst

Doordat de Optimus ® enkel is opgebouwd uit duurzame materialen is deze geschikt voor langdurig gebruik van de meest uiteenlopende vloeistoffen in de gewenste dosering. De Optimus ® is voorgemonteerd op een RVS bevestigingssteun zonder open stekkerverbindingen, waardoor hij geschikt is voor de meest extreme omstandigheden.

Gratis persoonlijk advies of meer weten over onze producten?

Neem contact met ons op

Form 6 Contact - Heb je een vraag?

"*" geeft vereiste velden aan

Achternaam*
Ik heb:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.