Pluimvee

Zorg voor een goede balans bij je kippen

Voorkomen is beter dan genezen. Met drinkwateradditieven ondersteun je tijdens kritieke momenten, zoals tijdens de opstart, rondom voeromschakelingen en bij vaccinaties de kip. Kanters heeft hiervoor organische zuren- en mineralenmengsels ontwikkeld. Een goed alternatief voor antibiotica, omdat organische zuren de weerstand van de kip ondersteunen. Ontdek zelf hoe het werkt!

kippen, pluimvee, water, Kanters
Uitdaging

Een goede vertering is belangrijk voor gezonde kippen

Kippen staan onder grote druk om te presteren. Vleeskuiken, leghennen, ouderdieren maar ook kalkoenen en eenden zijn topsporters. Voor hen is de vertering van het voer belangrijk om alle voedingsstoffen uit het voer te halen die ze nodig hebben om te groeien of eieren te leggen. Zodra dit niet in orde is, vermindert de weerstand en krijgen de dieren diarree. Dat leidt tot hoge uitval. Hoe voorkom je dat? Kanters helpt.

Hoe herken je het

Hoe herken je verteringsproblemen in de stal?

Als je een ronde door de stal loopt, herken je verteringsproblemen gemakkelijk. Natte plekken in het strooisel, diarree, manke kippen, minder eieren of eieren met een slappe eierschaal… Allemaal problemen die veroorzaakt kunnen zijn door ziektes als salmonella, coccidiose, enterococcen en marek. Deze ziektedruk verminder je door de vertering optimaal te houden. Zo stimuleer je namelijk de weerstand. En hoe je dan de vertering optimaal houdt? Met behulp van organische zuren.

Oorzaak/gevolg

Een verhoogde ziektedruk leidt tot hogere uitval

Een hoge bezetting zorgt voor een hoge ziektedruk. Dit heeft invloed op de gezondheid. De natuurlijke barrière van het dier, de maag, beschermt het dier doordat de zure omgeving bacteriën doodt. Zodra de maag niet zuur genoeg is, dringen bacteriën door naar de darmen, zorgen voor ontstekingen en dringen door in de bloedbaan.

Deze bacteriën in de bloedbaan zorgen voor zwakke dieren, diarree, slappe eieren en uiteindelijk voor uitval. Doordat de bacteriën zich via de mest verspreiden worden de andere kippen in de stal ook ziek. Dit kan snel zorgen voor hoge uitval of voor veel afkeur in de slachterij. Dat wil je natuurlijk graag voorkomen. En dat kan, met de oplossingen van Kanters!

Oplossing

Ultimate Acid zorgt voor balans in het dier

Organische zuren zorgen voor een goede zuurtegraad in de maag en dus voor een goede vertering. Bij Kanters vind je drinkwatersupplementen met organische zuren aangevuld met mineralen. Onze gebufferde en ongebufferde organische zurenmengsels zorgen voor een goede zuurtegraad in de maag. Dit verhoogt de weerstand, waardoor kippen niet ziek worden. Dit is daarmee ook een belangrijke oplossing voor antibioticareductie.

kippen, pluimvee, water, Kanters

Referenties

“Kanters ensures a stable quality for over 10+ years for us of dealing and continuous satisfaction of customers.”
Future Trend
Jordanië
pluimvee balans kanters

Oplossingen op maat voor jou als pluimveehouder​

We komen graag langs om samen met jou te bepalen welk organisch zurenmengsel voor jouw dieren de oplossing is. Voor elke diersoort, leeftijd en stalomgeving heeft Kanters een geschikte oplossing. Meer informatie of direct een afspraak maken?
Producten voor jouw uitdagingen​

De oplossing voor een goede balans ​

Kanters heeft voor iedere diersoort en stal omgeving producten ontwikkelt om de gezondheid van uw dieren te bevorderen. Klik hieronder voor meer informatie over de producten en download onze onderzoeksverslagen voor meer achtergrondinformatie over de inzet en werking.