Pluimvee

Ga voor een goede darmgezondheid bij kippen

Gezonde dieren hebben geen medicijnen nodig. Een optimale darmgezondheid is cruciaal om voedingsstoffen zo efficiënt mogelijk te benutten en een goede immuniteit op te bouwen. Een goede darmgezondheid is een samenspel tussen een gezonde darmwand, de samenstelling van de darmflora en het aanbod van nutriënten aan deze darmflora. Help de darmgezondheid in balans te houden en verhoog daarmee ook nog eens het rendement van je bedrijf, dankzij de producten van Kanters.

Pluimvee - Darmgezondheid - Bij Uitdaging-min
Uitdaging

Een goede darmgezondheid is belangrijk voor gezonde kippen

De hedendaagse pluimveehouderij vraagt het uiterste van dieren. Een optimale darmgezondheid is noodzakelijk om de dieren te laten presteren. Door de hoge bezetting in de stallen en daardoor de hoge infectiedruk, kunnen kleine verstoringen al snel voor zieke dieren zorgen. Denk aan voeromschakelingen, veranderingen in voersamenstelling, vaccinaties en virale, bacteriële of parasitaire infecties. Zet je de producten van Kanters in, dan werk je aan een optimale darmgezondheid en zo aan het verminderen van antibiotica.

Hoe herken je het

Een goede darmgezondheid is belangrijk voor gezonde kippen

Darmproblemen herken je eenvoudig tijdens je ronde door de stal. Natte plekken in het strooisel, diarree, manke kippen, minder eieren of eieren met een slappe eierschaal… Allemaal problemen die veroorzaakt worden door ziektes als salmonella, coccidiose, enterococcen en marek. Deze ziektes zorgen voor ontstekingen in de darmen waardoor bacteriën in de bloedbaan komen en kippen ziek worden.

Oorzaak/gevolg

Bacteriën zorgen voor darmontstekingen

Een hoge bezetting zorgt voor een hoge ziektedruk. Dit heeft invloed op de gezondheid van kippen. Een slechte darmgezondheid zorgt ervoor dat bacteriën het lichaam binnen kunnen komen via de bloedbaan. Via de mest verspreiden bacteriën zich vervolgens door de stal en zo worden ook andere dieren ziek.

Deze bacteriën in de bloedbaan zorgen voor zwakke dieren, slappe eieren en uiteindelijk tot uitval. De darmen willen namelijk zo snel mogelijk van de bacteriën af en het lichaam ruimt dit op door diarree. Dat wil je voorkomen. Gelukkig vind je bij Kanters een effectieve oplossing.

Oplossing

Intesti-Flora zorgt voor gezonde darmen

Koperchelaten zijn de oplossing voor een goede darmgezondheid. Koper heeft namelijk een bacteriedodende werking. 

Bij Kanters vind je drinkwatersupplementen die zijn aangevuld met koperchelaten, organische zuren en vitamines. Deze koperchelaten doden bacteriën en zorgen voor een goede darmgezondheid. Hierdoor worden alle voedingsstoffen goed opgenomen en blijven de kippen gezond. Dit is daarmee ook de oplossing voor antibioticareductie.

Referenties

"Dankzij Aqua-clean van Kanters geef ik mijn dieren Hygiënisch schoon water. Hierdoor stijgt de wateropnamen wat de diergezondheid bevordert”
Klaas Timmer
Vleeskuikenhouder (110.000 vleeskuikens) te Meerkerk

Oplossingen op maat voor jou als pluimveehouder

We komen graag langs om samen met jou te bepalen welke Intesti-producten voor jouw dieren de oplossing zijn. Voor elke diersoort, leeftijd en stalomgeving heeft Kanters een geschikte oplossing. Meer informatie of direct een afspraak maken?
Producten voor jouw uitdagingen

De oplossing voor een goede darmgezondheid

Bij Kanters vind je producten voor alle diersoorten. Intesti-Flora bevat een hoog gehalte koperchelaten aangevuld met organische zuren en vitamines. Wil je liever zinkchelaten aangevuld met extra aminozuren? Dan heeft Kanters Intesti-Forte beschikbaar. Voor een product met boterzuur, kies je voor CFC Flora Mix. Download de brochure om meer te weten te komen over onze producten.