Over Kanters

Healthy Together

Kanters is jouw waterspecialist. Wij zijn jouw kennispartner op het gebied van water, waarbij wij ons richten op drinkwaterhygiëne, vloeibare voedings-supplementen, watermanagement en waterkwaliteit. Door middel van water ondersteunen wij de gezondheid van je dieren, kijken we naar alternatieven voor antibiotica en voorkomen we het gebruik van antibiotica, en verbeteren we samen je bedrijfsresultaten!

Jouw waterspecialist

Dieren drinken minimaal twee keer meer dan ze eten. Als een dier ziek of gestrest is, zal het minder voer opnemen, maar wel blijven drinken. Dit maakt water het perfecte medium om de diergezondheid te ondersteunen. Dit doen wij door vloeibare voedingssupplementen toe te voegen aan het drinkwater en de drinkwaterkwaliteit te verbeteren. Om een goede drinkwaterkwaliteit en nauwkeurige toediening van voedingssupplementen te waarborgen, produceren wij duurzame technieken.

Kanters biedt een totaaloplossing

Wij bieden voor allerlei situaties en gezondheidsissues oplossingen op maat aan. Onze innovatieve producten leveren een positieve bijdrage aan het herstel van de diergezondheid, reduceren van het antibioticagebruik en verbeteren van je technisch bedrijfsresultaat.

Kanters, waterrad

Missie

‘Healthy Together’, dat is waar Kanters voor staat.

Als specialist in vloeibare en technische toepassingen ondersteunen wij de gezondheid, dragen we bij aan duurzaamheid, een beter welzijn en een hoger bedrijfsresultaat.

Visie

We streven ernaar om een toonaangevend bedrijf te zijn in het ontwikkelen van duurzame vloeibare en technische toepassingen in de agrarische sector die de gezondheid, het welzijn en het bedrijfsresultaat verbeteren.

Kwaliteit en innovatie​

Door onze agrarische achtergrond en jarenlange ervaring hebben wij ons ontwikkeld tot een zeer gewaardeerde en ervaren kennispartner. Al jaren zetten wij onze innovatieve producten in om samen met bedrijven in de agrarische sector een hoger rendement te behalen. Wij geven je altijd passend technisch advies en goede begeleiding. En door praktische kennis te combineren met de vele trends en ontwikkelingen uit de agrarische sector ontwikkelen we nieuwe producten, waarmee diergezondheid en bedrijfsresultaten nog beter worden.

Kanters service

Om samen met jou een gezond bedrijfsresultaat te bewerkstelligen, kijken we naar welk product het beste bij jouw situatie past. Om je van het beste advies te voorzien, maken wij na het opstellen van een bedrijfsanalyse een bedrijfsprogramma op maat. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Jarenlange ervaring in de agrarische sector

1984
Van oudsher een vleeskuikenbedrijf

Begin jaren 80 is Kanters begonnen als vleeskuikenbedrijf met innovatieve ideeën over het terugdringen van antibioticagebruik, waterhygiëne en het bevorderen van de diergezondheid via het drinkwater.

1984
1988
Oprichting van Kanters Special Products B.V.

De innovatieve ideeën leiden tot productie en handel.
Kanters Special Products B.V. wordt opgericht.

1988
wereldkaart, kanters
1996
Verkoop stijgt

De verkoop van producten naar diverse landen over de hele wereld stijgt.
De producten worden naar 25 landen geëxporteerd.

1996
2002
GMP+certificering

Kanters voldoet aan alle wet- en regelgeving omtrent productveiligheid en productkwaliteit. Daarom mogen wij het GMP+certificaat in ontvangst nemen.

2002
2007
Nieuwe locatie

Vanuit het kantoor naast de vleeskuikenstallen op de Middenakkerweg in Beek en Donk verhuist Kanters naar een gloednieuwe fabriek aan de Stater 32 in Lieshout.

2007
social-share-logo
2011
TNO-project

Kanters en TNO bundelen hun krachten om samen gedegen onderzoek te doen naar de inzet van natuurlijke middelen als vervanger van antibiotica in de intensieve veehouderij.

2011
2014
Compleet programma - Samen naar een gezond resultaat

Bij Kanters hebben we met ons ruime assortiment een compleet programma ontwikkeld, waarbij we totaaloplossingen aan de veehouder aanbieden.

2014
2016
Kanters Dairy Solutions

Kanters breidt zijn activiteiten uit. Kanters Dairy Solutions richt zich op de inzet van producten en concepten die ondersteunend zijn aan de actuele en toekomstige uitdagingen binnen de extensieve veehouderij.

2016
2016
Kanters Italia S.R.L

De Italiaanse markt vraagt om een intensievere technische en veterinaire steun van leveranciers. Daarom heeft Kanters zijn eerste buitenlandse vestiging Kanters Italia geopend in Cesena.

2016

De opening van Kanters USA.

Op deze manier kunnen we landen in Noord en Zuid Amerika makkelijker bedienen. De eerste grote order gaat vlak daarna de deur uit. 

2018
2019
Kanters Technics

De nieuwe business unit Kanters Technics start. Deze ontwikkelt, produceert en levert doseersystemen die gebruikt worden bij de inzet van vloeibare voedingssupplementen aan het water.

2019

Onze water oplossingen voor de veehouderij

Pluimvee-health-concept

Pluimvee

Varken-health-concept

Varkens

Rundvee-health-concept

Rundvee

Onderzoek, video’s, nieuws, & meer

Optimus Duo-doseermodule drinkwater doseren
Blogs/tips
Groter werkgemak met de Optimus Duo-doseermodule

Doseer jij al vloeibare supplementen in het drinkwater van je vee, maar neemt het gesleep …

Lees verder
Aqua-clean CFC Flora Mix Ultimate Acid drinkwater desinfectant
Blogs/tips
Kanters-producten behoren tot beste waterdesinfectiemiddelen en zuren

Antibioticareductie is nog steeds een belangrijk thema in de (pluim)veehouderij. Sinds het verbod op antibiotische …

Lees verder
Varkens-HealthyPig-BijRendement
Onderzoeken
Verminder hittestress bij varkens met Aeroforte

Verminder hittestress bij varkens met Aeroforte Hittestress is een groot probleem in de varkenshouderij. Varkens …

Lees verder