Pluimvee

Gezonde kippen leveren de beste prestaties

Dieren drinken minimaal twee keer meer dan ze eten. Als een dier ziek of gestrest is, neemt het minder voer op, maar blijft het wel drinken. Dit maakt water het perfecte medium om de diergezondheid te ondersteunen. Bij Kanters vind je praktische oplossingen die niet alleen goed zijn voor de dieren, maar die ook bijdragen aan jouw plezier en werkgemak.

Pluimvee-Prestatie-BijUitdaging
Uitdaging

Stress en ziektes zorgen voor minder voeropname

Tijdens stressvolle situaties, ziekte of na een antibioticakuur gaan kippen minder eten. Ze hebben geen honger en zijn sloom geworden. Als de kippen minder eten, groeien ze niet, leggen ze geen eieren en worden ze ziek(er). Op dit soort momenten kunnen ze wel wat extra’s gebruiken. Gelukkig blijven de dieren wel drinken in deze periodes. Juist daarom is water perfect om extra nutriënten aan toe te voegen.

Hoe herken je het

Zieke dieren zijn slome dieren

Als je een ronde door de stal loopt, kom je er gemakkelijk achter of er problemen zijn. Kippen blijven op hun plek zitten als je langs loopt of de eieren van legkippen zijn niet schoon en hebben een slappe eierschaal. Allemaal problemen die veroorzaakt worden door een negatieve energiebalans, omdat de dieren minder eten. Door ziekte, stress of medicijnen hebben ze simpelweg geen honger, maar hierdoor worden de problemen groter. Het is heel belangrijk om daar op tijd iets aan te doen.

Oorzaak/gevolg

Een zieke kip heeft extra energie nodig

Als een mens of dier zich niet lekker voelt, verdwijnt ook de eetlust. Geen hongergevoel of geen zin om te bewegen naar de koelkast of de voerlijn. Als je minder eet en drinkt, krijg je steeds minder energie. Hierdoor beland je in een negatieve energiespiraal, waar je niet zomaar uit komt.
Tijdens ziekte blijft een kip zitten waar ze zit. Hierdoor krijgt ze geen energie binnen en wordt ze niet beter. Toch willen we dat het dier gaat eten en drinken om over dit punt heen te komen, zodat ze zich weer beter gaat voelen, weer gaat groeien en eieren gaat leggen. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Met de oplossingen van Kanters!

Oplossing

Pro-Mac geeft de kip energie tijdens stressvolle periodes

Zieke dieren stoppen zoals gezegd met eten, maar blijven drinken. Daarom heeft Kanters het drinkwatersupplement Pro-Mac ontwikkeld met vitamines, energie, spoorelementen en extra mineralen, aangevuld met organische zuren. Deze complete mix zorgt ervoor dat kippen extra energie binnenkrijgen via het drinkwater zodat ze tijdens de groeiperiodes en tijdens de legperiode optimaal functioneren. Het is bovendien makkelijk toe te dienen via het drinkwater.

Pluimvee - Prestatie - Bij Oplossing-min

Referenties

"It’s good to use Pro Mac during the rearing period of the layers. Before, during and after the catching of the animal for vaccination, it increases the effect of the vaccines and it gives the correct nutrition to the animals."
LAYER FARM – MODICA
Sicily, Italy
kippen, pluimvee, water, Kanters

Oplossingen op maat voor jou als pluimveehouder

We komen graag langs om samen met jou te bepalen welke producten voor jouw dieren de oplossing zijn. Voor elke diersoort, leeftijd en stalomgeving heeft Kanters een geschikte oplossing. Benieuwd? Meer informatie of direct een afspraak maken?
Producten voor jouw uitdagingen

De oplossing voor goede prestaties van je kippen

Bij Kanters vind je voor iedere diersoort en stalomgeving producten om de gezondheid van je dieren te bevorderen. Klik hieronder voor meer informatie over Pro-Mac, Nutriforte Vivace en Nutriforte Ca/P en download onze onderzoeksverslagen voor meer achtergrondinformatie over de inzet en werking.

Vitamine oplossingen van Kanters

Producten voor jouw uitdagingen

Onze vitamine oplossingen voor goede diergezondheid en welzijn

Bij Kanters vind je voor iedere diersoort en stalomgeving producten om de gezondheid van je dieren te bevorderen. Klik hieronder voor meer informatie over onze producten en download onze onderzoeksverslagen voor meer achtergrondinformatie over de inzet en werking.