PurAqua®

Ionenwisselaar

Met een ionenwisselaar worden ongewenste ionen uit het water verwijderd en ingewisseld tegen andere ionen. Dit gebeurt door middel van harsbolletjes die geladen zijn met natriumionen. Met een ionenwisselaar onthardt u eenvoudig (leiding)water en verwijdert u kalk, ijzer en mangaan uit (bron)water.

Van grondwater tot bruikbaar drinkwater

Het zuiveren van water levert veel voordelen op. Door gebruik te maken van een ionenwisselaar voorkomt u het ontstaan van ijzer-, kalk- en mangaanaanslag.

Een ionenwisselaar is een cilinder waarin zich allemaal kleine synthetische kunstharskorrels bevinden. Het harde leidingwater komt aan de bovenkant van de cilinder naar binnen en stroomt langs de kunsthars korrels naar beneden. Tijdens deze passage wordt het water gezuiverd.

Dit proces gaat door totdat de hele harscel vol zit met allemaal calcium en magnesiumdeeltjes. Wanneer we dat punt bereikt hebben dan kunnen we het proces simpelweg omdraaien. Dat is het ultieme voordeel van een ionenwisselaar. Door een zoute oplossing over de harskorrels te spoelen laten de magnesium en calcium deeltjes los en wordt het harsbed weer opgeladen met natriumdeeltjes. Het restant van het zoute water waarin de magnesium en calcium is opgelost spoelen we door de afvoer en komt niet in het watercircuit terecht.

Gratis persoonlijk advies of meer weten over onze producten?

Neem contact met ons op

Form 6 Contact - Heb je een vraag?

"*" geeft vereiste velden aan

Achternaam*
Ik heb:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.