Techniek

Waterregistratie

Wateropname is een goede indicatie voor de gezondheid van dieren. Wanneer een dier zich niet lekker voelt, kan de voeropname flink dalen, maar ook de wateropname zal enigszins dalen. Waterregistratie geeft snel inzichtelijk welke dieren zich niet lekker voelen. In tegenstelling tot de voeropname zal een dier vaak tóch blijven drinken. Dit maakt water het ideale medium om nutriënten toe te voegen die het dier in deze stressperiodes juist goed kan gebruiken.

Testen van vloeibare drinkwatertoegingenm

Het plaatsen van Optimus® doseermodules geeft de mogelijkheid om verschillende producten toe te voegen aan het drinkwater en deze te vergelijken met het normale leidingwater. Een reinigingspomp wordt gebruikt om de leidingen te reinigen met Aqua-clean®. Na de doseermodules plaatsen wij onze Optimixx®, welke de vloeistoffen goed mengt en ook inzicht geeft in de kwaliteit van het drinkwater en de mate van vervuiling in de leidingen.

 

 

 

Wateropname registreren per drinknippel

Water registreren per drinknippel is niet gebruikelijk op een commercieel bedrijf. In een testomgeving is dit echter wel gewenst. Met magnetisch inductieve of ultrasone watermeters behoort  wateropname per dier tot de mogelijkheden. Hierbij wordt de temperatuur inzichtelijk gemaakt, want ook die kan invloed hebben op de drinkwaterkwaliteit en wateropname. Wanneer u een advies op maat wenst, neem dan contact met ons op, wij denken graag met u mee!

 

Gratis persoonlijk advies of meer weten over onze producten?

Neem contact met ons op

Form 6 Contact - Heb je een vraag?

"*" geeft vereiste velden aan

Achternaam*
Ik heb:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.