Kanters; Sterk met water!

Kraanwater is schoon en voorziet ons van ons belangrijkste nutriënt: water. Dit water is vrij van microbiële vervuiling, vrij van toxines en bevat geen schadelijke chemische bestanddelen. Maar wat voor ons gewoon is, is vaak niet vanzelfsprekend voor het water dat we aan onze dieren geven. En dit terwijl schoon drinkwater van essentieel belang is voor de diergezondheid. Maar wat is eigenlijk schoon drinkwater en wanneer is de waterkwaliteit afdoende.

Waterkwaliteit

Als we praten over de kwaliteit van water kunnen we dit onderwerp opsplitsen in twee delen, namelijk chemische- en microbiële kwaliteit.

Chemische kwaliteit omvat de mineralen zoals ijzer, mangaan, calcium en magnesium waarvan de laatste twee grotendeels de hardheid bepalen. Mineralen (m.n. ijzer en mangaan) kunnen neerslag veroorzaken in de leidingen waardoor micro-organismen gemakkelijker biofilm vormen. Naast problemen door neerslag, kan ook een tekort tot problemen leiden. Water dat gezuiverd is van alle zouten en mineralen (bijv. na omgekeerde osmose) is in staat om beton en koper op te lossen. Dit agressieve water heeft daarnaast een negatieve invloed op de botontwikkeling en op de algehele mineraalhuishouding in het dier.

water, kanters

De microbiële kwaliteit

De microbiële kwaliteit van water wordt bepaald door de aanwezigheid van organismen. Hoewel kraanwater een laag aantal bacteriën bevat, kan via een vervuild leidingsysteem de microbiële druk in de drinkbak enorm hoog zijn. Hierdoor zijn pathogene organismen in staat om een infectie van dier op dier over  te dragen. Kortom, de focus op microbiële kwaliteit van drinkwater gaat verder dan het inkomende water alleen, het leidingsysteem moet ook schoon zijn.

Indien de chemische- of microbiële kwaliteit van uw water niet voldoet aan de norm, is het raadzaam om een verbetertraject te starten. Wij kunnen u hierbij helpen!

Waterspecialist

Kanters levert een breed scala aan desinfectie- en drinkwateradditieven ter verbetering van de diergezondheid. Naast deze producten bieden we de mogelijkheid tot structurele watermonitoring en hebben we een eigen afdeling die verantwoordelijk is voor de doseertechniek. Door de combinatie van deze 3 activiteitsgebieden zijn we in staat maatwerk te leveren waar u als veehouder uw voordeel mee kan doen.

Meer informatie

Wilt u graag meer weten over schoon drinkwater of hoe Kanters u hierbij kan helpen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0499-425 600 of stuur een e-mail naar info@kanters.nl.

Deel dit item

Gezonde dieren zorgen voor werkplezier en rendement

Kanters Technics ontwikkelt en produceert duurzame technieken om uw drinkwater schoon te houden.

Meer lezen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang altijd als eerste de nieuwste onderzoeken en tips.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mogelijk ook interessant

Blogs/tips
FAO lanceert InFARM tegen antimicrobiële resistentie

Bij Kanters ondersteunen we diergezondheid en zoeken we naar alternatieven voor antimicrobiële medicatie. Misbruik en …

Lees verder
Optimus Duo-doseermodule drinkwater doseren
Blogs/tips
Groter werkgemak met de Optimus Duo-doseermodule

Doseer jij al vloeibare supplementen in het drinkwater van je vee, maar neemt het gesleep …

Lees verder
Aqua-clean CFC Flora Mix Ultimate Acid drinkwater desinfectant
Blogs/tips
Kanters-producten behoren tot beste waterdesinfectiemiddelen en zuren

Antibioticareductie is nog steeds een belangrijk thema in de (pluim)veehouderij. Sinds het verbod op antibiotische …

Lees verder
Kanters, Thailand, schoon drinkwater, water, kwaliteit, aqua-clean
Product video's
Aqua-clean is the best biofilm remover

Kanters werkt al meerdere jaren samen met onze Partner SCG uit Thailand. Ze zijn een …

Lees verder