Varkens

Verhoog de vruchtbaarheid van je zeugen

Als varkenshouder investeer je veel tijd en middelen om de vruchtbaarheid van je zeugen te optimaliseren. Naast het grootbrengen van de biggen dient de zeug zich voor te bereiden op de volgende drachtperiode. Voor deze belangrijke periode bieden wij voedingssupplementen met de benodigde mineralen, vitaminen en aminozuren.

Varkens, kanters, vleesvarkens, water, drinkwater,
Uitdaging

Iedere zeug kan wat extra’s gebruiken

Tijdens de lactatieperiode is het belangrijk om het gewichtsverlies van de zeug zo laag mogelijk te houden. Een betere ‘Body Condition Score’ zorgt namelijk voor een hoger aantal geboren biggen in de volgende worp. Gewichtsverlies kan worden tegengegaan door het verstrekken van goed beschikbare nutriënten via het drinkwater. Naast het gewichtsverlies worden in de laatste week voor het spenen de follikels ontwikkeld. Door het aanbieden van extra energie wordt deze ontwikkeling gestimuleerd.

Hoe herken je het

Hoe herken je vruchtbaarheidsproblemen in de stal

Als je een ronde door de kraamstal loopt herken je gemakkelijk als er problemen zijn, zeugen die niet op willen staan, minder vreten of biggen die slap zijn omdat ze te weinig melk krijgen. Allemaal problemen die veroorzaakt worden door een negatieve energiebalans. De biggen vragen veel energie van een zeug en als de zeug dit niet via het voer binnen krijgt belant ze in een negatieve spiraal.

Oorzaak/gevolg

Een zeug verbruikt veel energie tijdens de kraamperiode

Tijdens de kraamperiode verbruikt een zeug meer energie dan dat ze binnen krijgt. Grote tomen vragen steeds meer van een zeug, een goede moeder wil al haar biggen voorzien van melk. Hierdoor verliest ze kilo’s. Een zieke zeug kan geen goede eicellen produceren voor de volgende dracht.

De slechte eicellen die in de periode na spenen gevormd worden kunnen nooit voor een goede toom biggen zorgen in de periode van dracht. Zorg er dus voor dat de zeugen in goede conditie zijn tijdens de kraamperiode en ook tijdens de guste periode. Alleen dan kan een zeug gezonde biggen werpen

Oplossing

Kanters producten geven de zeug wat extra’s voor een goede vruchtbaarheid.

Tijdens kritische periode heeft een varken extra’s nodig naast het voer. Kanters heeft een drinkwater supplementen ontwikkeld met vitamines, energie, spoorelementen (zoals zink) en extra mineralen aangevuld met organische zuren. Deze complete mix zorgt ervoor dat zeugen extra energie binnen krijgen via het drinkwater zodat ze tijdens de kraamperiode en de guste periode hun biggen goed kunnen verzorgen. Dit is de oplossing voor antibioticareductie.

Varkens, kanters, vleesvarkens, water, drinkwater,

Oplossingen op maat voor jou als varkenshouder

We komen graag langs om samen met jou te bepalen welke producten jij voor jouw varkens kunt gebruiken om de vruchtbaarheid te verhogen. Meer informatie of direct een afspraak maken?
Productoplossingen voor uw uitdagingen

De oplossing voor een hogere vruchtbaarheid

Kanters heeft voor iedere diersoort en stalomgeving producten ontwikkeld om de gezondheid van je dieren te bevorderen. Klik hieronder voor meer informatie over de producten en download onze onderzoeksverslagen voor meer achtergrondinformatie over de inzet en werking.