Pluimvee

Gezonde dieren die zorgen voor meer werkplezier en rendement

Healthy Chicken is een innovatieve maatwerkoplossing voor werkplezier en gemak, diergezondheid en rendement waarmee gestuurd wordt op een optimaal resultaat. Door inzet van producten via het drinkwater met optimale doseertechniek, structurele monitoring van het drinkwater(systeem) en technische resultaten kunnen we een zo hoog mogelijk effect bereiken bij de dieren, waardoor gemak, werkplezier, welzijn, gezondheid en rendement substantieel verbeteren.

Uitdaging

Wat lossen wij voor je op?

Het realiseren van aantoonbare resultaten kan alleen door in de praktijk continu op zoek te zijn naar verbeteringen. Samen met jou bepalen we de aanpak en komen we tot een totaaloplossing die werkt voor je. Met Healthy Chicken worden vraagstukken behandeld zoals: ‘Hoe reduceer ik uitval?, ‘Hoe optimaliseer ik de natuurlijke groei? en ‘Hoe verlaag ik het besmettingsrisico op mijn bedrijf?’.

Hoe doen we dat?

We komen graag langs om samen met jou te bepalen welk soort vervuiling er in je leidingen zit en welke producten van Kanters jij kunt gebruiken om dit probleem op te lossen. Meer informatie of direct een afspraak maken?​

“Voor iedere fase van de opstart, de groeiperiode en de legperiode
van pluimvee heeft Kanters een geschikte oplossing”

Werkplezier

Het verzorgen van dieren vergt veel aandacht en kennis, maar reguliere verzorging, uitval en ziekte maken het ook een fysiek beroep. Het reduceren van uitval en ziekte draagt dan ook direct bij aan het werkplezier van jou en je werknemers, mits dit efficient gebeurt. 

Naast het opzetten en naleven van een stappenplan en hulpmiddelen bouwen we regelmatig controlemomenten in waardoor bedrijfszekerheid is gegarandeerd. De begeleiding en uitvoering door Kanters zal bestaan uit een aantal vaste bezoeken per jaar, technische ondersteuning op maat en gezamenlijke zorg voor een optimale stal omgeving. Daarnaast speelt structurele (water)monitoring met de Aqua Analyser Pro een grote rol om zo de waterkwaliteit op peil te houden. 

aqua analyser pro, kanters, drinkwater kwaliteit, water

Structurele watermonitoring

Bij ons kunt je naast vloeibare voedingssupplementen en reiniging- en desinfectiemiddelen ook terecht voor structurele watermonitoring. Om onze aanpak naar minder antibioticagebruik, betere diergezondheid en dierwelzijn te bewerkstelligen, bieden wij ook structurele wateranalyse aan. Samen met de boer kijken we met onze Aqua Analyser Pro naar de waterkwaliteit. Met onze watermonitoring kunt je vrij eenvoudig je drinkwaterkwaliteit in je stallen verbeteren en op peil houden.

Bespaar tot 25% op drinkwatertoevoegingen. Een wisselende waterdruk in drinkwaterleidingen is een veelvoorkomend verschijnsel, maar niet iedereen is zich van dit probleem bewust. Meestal is een wisselende waterdruk terug te voeren naar het leidingsysteem of de stalbezetting. Daarnaast kan ook het tijdstip van voeren tot een piekopname leiden. Veel genoemde gevolgen van deze drukschommelingen zijn een wisselende wateropname, luchtintreding in de leidingen, natte stallen en verstopte drinknippels. Daarbij leidt een wisselende waterdruk tot over- of onderdoseren van toevoegingen. Met de Optimus doseermodule  vermijd je deze doseer problematiek en behaal je een optimaal resultaat in stal.

Diergezondheid

We behandelen het gehele (drinkwater)proces van bron tot eind. We bekijken onder andere hoe schoon uw leidingen zijn, hoe je het productgebruik verder kunt optimaliseren en we ondersteunen bij het inzetten van de juiste doseertechniek. Daarnaast bieden we een maatwerkoplossing bij verslijming en verontreiniging van de leidingen:

Een hygiënische omgeving is van essentieel belang voor een succesvolle bedrijfsvoering. Bacteriën, gisten en schimmels zijn potentiële bedreigingen voor zowel de diergezondheid als de bedrijfsresultaten. Zowel het water vanuit de bron als de waterleidingen kunnen een broeinest van pathogene organismen zijn. Deze organismen kunnen biofilm vormen. Schoon drinkwater is daarom, net als een goede bedrijfshygiëne, een eerste stap naar een gezonde leefomgeving. Onze hygiene producten helpen je deze gezonde leefomgeving te creëren en te behouden.

Ieder bedrijf en elke situatie is anders. Met onze agrarische achtergrond kennen wij de dagelijkse uitdagingen die veehouders ondervinden vanuit onze eigen praktische ervaring. Wij geven je advies bij het aanzuren van het drinkwater, het reinigen bij verstopping of het behoud van de kwaliteit van het drinkwater. Tevens begeleiden wij je bij het gebruik van onze producten.

Rendement

De essentie voor het behalen van een optimaal bedrijfsresultaat is een goede balans tussen zorgvuldig samengestelde producten en het inzetten van die producten op het juiste moment. Hiermee sturen we dus samen op meer gemak, een betere diergezondheid, werkplezier en een hoger rendement.

Los van het financiële rendement zijn gezondere kippen niet alleen maatschappelijk wenselijk, minder uitval levert ook direct meer arbeidsvreugde op. Met een juiste balans tussen kosten en opbrengsten kan men op een financieel verantwoorde manier een gezond bedrijfsrendement behalen en behouden.

Productoplossingen voor uw uitdagingen​

Healthy Chicken

Kanters heeft voor iedere diersoort en stalomgeving producten ontwikkeld om de gezondheid van je dieren te bevorderen. Klik hieronder voor meer informatie over de producten en download onze onderzoeksverslagen voor meer achtergrondinformatie over de inzet en werking.

"Door advies en consistente monitoring helpen we je graag om de beste resultaten te behalen!"

Hilde Vissers
Hilde Vissers

+31 (0)6 27 54 18 22

Ben je geïnteresseerd in onze oplossingen of wil je meer weten over Kanters?

Contact

Form 6 Contact - Heb je een vraag?

"*" geeft vereiste velden aan

Achternaam*
Ik heb:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.