Pluimvee

Alles begint met water

Dieren drinken minimaal twee keer meer dan ze eten. Als een dier ziek of gestrest is, zal het minder voer opnemen maar wel blijven drinken. Dit maakt water het perfecte medium om de diergezondheid met voedingssupplementen te ondersteunen. Om dit te realiseren heeft Kanters een aantal technische oplossingen voor je. Ontdek ze hier!

Optimus, zuiver drinkwater, doseren
Uitdaging

Accuraat doseren is een uitdaging

Schoon en gezond drinkwater voor alle dieren in de intensieve veehouderij: dat is zeer belangrijk voor de gezondheid van je dieren, maar ook best een uitdaging. Samen met Kanters werk je aan een goede drinkwaterkwaliteit en accurate toepassing van voedingssupplementen, zodat jouw dieren zich goed voelen en jij ze op het moment dat het nodig is heel precies wat extra’s kunt geven.

Hoe herken je het

Vervuild drinkwater is een probleem voor de diergezondheid

Vervuiling in de drinkwaterleiding is vaak moeilijk zichtbaar. Meestal kom je er pas achter als drinknippels verstopt raken en de dieren zonder schoon drinkwater komen te zitten. Dit is niet alleen zeer slecht voor de diergezondheid, maar het kost ook enorm veel tijd en energie om dit probleem te verhelpen. Voorkomen is beter dan genezen. Zorg dus dat je regelmatig je drinkwaterleidingen controleert.

Oorzaak/gevolg

Stallen zijn uitdagende omgevingen voor schoon drinkwater

Een veel voorkomend probleem bij een lage wateropname in de stal, bijvoorbeeld bij jonge dieren, is dat reguliere doseerapparatuur niet of onjuist doseert. Door onnauwkeurig toedienen van toevoegingsmiddelen kan de smaak van het water vreemd worden waardoor de dieren minder drinken of raken de drinknippels verstopt. Dat leidt tot minder wateropname en zieke dieren. Een belangrijk aandachtspunt is dus de nauwkeurigheid van de watermeter. Bij Kanters vind je een betrouwbare oplossing die wel altijd precies de juiste dosering levert.

Oplossing

Een unieke combinatie van technieken in één systeem

Tijdens stressvolle periodes heeft een kip, koe of varken extra mineralen, spoorelementen, vitamines en energie nodig.

Bij Kanters vind je daarom drinkwatersupplementen met vitamines, energie, spoorelementen en extra mineralen aangevuld met organische zuren. Kanters Technics ontwikkelt en produceert duurzame technieken om het drinkwater schoon te houden, voedingssupplementen op een accurate manier aan je dieren toe te dienen en vervuiling en verstopte drinknippels te voorkomen.

Referenties

"Complimenten hoe snel en goed service wordt gegeven bij de doseerpomp. Je kunt aan alles merken dat ze voor kwaliteit gaan en achter hun product staan."
Kanters, Jeroen Uijlen, Nutriforte Vivace, water, technics
Jeroen Uijlen
Moederdierenbedrijf
Kanters, Jeroen Uijlen, Nutriforte Vivace, water, technics

Oplossingen op maat voor jou als pluimveehouder

We komen graag langs om samen met jou te bepalen welke producten en techniek voor jouw dieren de oplossing zijn. Voor elke diersoort, leeftijd en stalomgeving heeft Kanters een geschikte oplossing. Meer informatie of direct een afspraak maken?
Producten voor jouw uitdagingen​

De oplossing voor een accurate dosering​

Bij Kanters vind je voor iedere diersoort en stalomgeving producten om de gezondheid van je dieren te bevorderen. Klik hieronder voor meer informatie over de producten en download onze onderzoeksverslagen voor meer achtergrondinformatie over de inzet en werking.